Ecce Homo!

Standard

426533

Pentru ca e din noua acea perioada, o data la 5 ani, in care tot romanul e politolog de la analfabet la profesor doctor, sa ne „politologim”.

Acum cand perioada sinistra a caracterului „marinar” se apropie de final, un nou produs  scoate capul la iveala.

Pe langa multele deficiente pe care domnul Iohannis evident le are, eu n-am inteles de ce trebuie sa il iubesc pasional pentru ca e neamt? De dimineata si pana in noapte mi se baga pe gat ca „e bun domle’, e neamt, astia fac treaba buna”. Sigur sunt multe motive pentru care sa respect poporul german, dar :

1. Faptul ca e neamt nu ma impresioneaza. Sunt altii mult mai de succes ca Germania : Norvegia, Suedia, Dubai, Singapore. Germania nu este rasa pura a popoarelor, nici pe departe, sa nu uitam ca unele dintre cele mai sinistre personaje ale istoriei recente si-au avut radacinile acolo. Apropo, a mai fost o perioada cand germanii au fost pe meleagurile noastre, cumva, n-au construit fabrici,uzine sau autostrazi. Sigur, sigur, asta este istorie nu putem sa acuzam pe nimeni in prezent pentru erorile trecutului, dar, daca tot vorbim despre puritatea nemteasca, na … cu bune cu rele.

2. Nu toti nemtii sunt : corecti, destepti, bine intentionati. E o utopie . Orice popor are oameni de calitate, altii de calitate indoielnica si altii complet execrabili . Si fac nemtii multe lucruri bune, dar le fac la ei acasa, daca vrem si la noi trebuie sa ii platim ! Mi-e greu sa cred ca Iohannis este capacitatea ce le-a scapat printre degete germanilor.

3. De ce trebuie neaparat, neaparat sa iubesc neamtul daca neamtul nu ma iubeste pe mine? De vorbit nu vorbeste, confruntari nu vrea, pana de curand spunea ca nu se baga in politica, la intrebari nu raspunde iar in cam singura sursa de informatie cu privire la ce doreste el de fapt, imi spune ca a vrut sa plece din Romania dar l-a convins nevasta sa nu. Pai mai bine o votam pe doamna Iohannis, pare un om mai convingator si dedicat.

4. Nu numai ca e neamt dar mai e si ardelean ! Acest Mesia, ce se scoboara din Carpati ca sa aduca poporul roman la apa cristalina a cunoasterii nemtesti.

Cumva daca nu-l iubesc, si nu vreau sa ma atinga cum spunea domnul Oltean, sunt taranca, schizofrenica, autista si e claaar dar claaar ca sunt comunista si am mai putine clase ca trenul.

Ei, daca tot suntem anticomunisti, hai sa nu facem cultul personalitatii pentru absolut nimeni ! Si daca Iohaniss trebuie sa fie icoana la care ma inchin pentru a fi acceptata in aceste cercuri intelectuale ce transcend materia si universul, prefer sa ma lipsesc.

N-ar fi mai german sa ne votam reprezentatii dupa capacitate si nu dupa etnie sau provenienta ?

Dragostea cu sila se numeste viol, domnu’ Iohannis !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s