Bre,ce este ateii?

Standard

1.Fiinte mitologice cu cap de lup si aripi de liliac

2.Fiinte carora le creste par pe spate,gheare si coarne la luna plina

3.Jumate oameni jumate demoni care beau sange de bebel

4.Oameni care mananca crestini

5.Vrajitori care danseaza dezbracati in jurul focului cand e cer senin.

6.Oameni care  cred in Aghiuta.

7.Nu stiu sigur,dar ateii e ceva urat.

8.Toate caracteristicile de mai sus

Sigur,ar putea fi dar revenind in lumea reala ,contrar credintelor unora dintre oameni care de fapt nu stiu cu ce se mananca toata dreaba am gasit pe prietena wiki niste definitii de bun simt care mi se par foarte potrivite pt a descrie aceasta parte „malefica” a omenirii :

„Având în vedere etimologia greacă a cuvântului ateism, în care prefixul „a” înseamnă „fără” sau „nu” şi „theos” înseamnă „zeu”, este definit ca ateu cineva care nu crede în zei, fără a fi necesar să creadă că zeii nu există, implicit ateismul este absenţa credinţei în zei.

Multe religii afirmă că moralitatea este derivată din poruncile unei anumite zeităţi şi că teama de zei este un factor major în motivarea oamenilor pentru o conduită etică. Ca urmare, ateii au fost deseori acuzaţi ca fiind amorali sau imorali. Ateii resping această acuză şi afirmă că sunt la fel de motivaţi de o comportare etică ca oricine altcineva — fie prin educaţie, fie prin umanism, legislaţie sau dorinţa de a avea o bună reputaţie şi respectul de sine. Ei afirmă că un comportament cu adevărat etic derivă din motivaţii altruiste, nu din teama de pedeapsă sau speranţa în răsplată după moarte. Mai mult, ei citează faptul că în multe religii conceptul de moralitate e prezentat doar ca o listă de interdicţii („să nu…”), ceea ce nu e suficient pentru un comportament cu adevărat etic – moralitatea ar trebui să fie şi pozitivă, nu doar negativă; fac şi ce trebuie să fac, nu doar mă abţin de la ce trebuie să nu fac.

Indoieli privind existenţa unui Dumnezeu

În cadrul raţionalismului ştiinţific se ajunge la îndoieli privind existenţa lui Dumnezeu nu datorită unei descoperiri anume, ci progresiv. Pe de o parte e simplu de pus sub semnul întrebării existenţa creaţiei aşa cum e descrisă de religie: ştiinţa nu a putut dovedi concludent că a existat un potop mondial iar secvenţa evoluţionară a universului nu coincide cu nici o versiune a genezei religioase; mai mult, toate fenomenele care erau explicate ca supranaturale au căpătat în timp explicaţii ştiinţifice. În aceste condiţii principiul parcimoniei (Briciul lui Occam) implică ipoteza prezenţei divine ca nenecesară.Problema răului

„Problema răului” e probabil cel mai vechi şi mai puternic argument al ateismului contra religiei. Pe scurt, existenţa răului în lume e incompatibilă cu existenţa unui Dumnezeu binevoitor, şi e mai rezonabil să concluzionezi că Dumnezeu nu există decât că există dar nu face nimic să oprească Răul.

Această problemă a fost formulată prima dată de filosoful grec antic Epicur, de aceea mai este cunoscută şi sub numele de Paradoxul lui Epicur:

„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuşi este rău. Poate şi vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?”
Istoria poporului evreu, aşa cum ne este ea prezentată de istoriografia şi arheologia modernă, nu corespunde acelei versiuni mitice redate de Biblie. Teme centrale ale istoriei relaţiei omului (evreilor) cu Dumnezeu, precum istoria Patriarhilor, exodul, cucerirea Canaanului, istoria monarhică şi exilul, ori nu au existat pur şi simplu, ori ele s-au desfăşurat sensibil diferit faţă de versiunea biblică a faptelor, aceasta din urmă dovedindu-se finalmente o versiune ideologizată şi politizată, practic o încercare de rescriere naţionalistă şi expansionistă a istoriei de către monarhia regatului sudic (Iuda), după căderea Israelului (regatul nordic). Vezi pentru asta recenta lucrare a directorului Institului de Arheologie şi Istorie de pe lânga Universitata din Tel-Aviv, anume profesorul Israel Finkelstein, lucrare numita „Biblia dezgropată” („The Bible Unearthed”). Istoria documentelor, anume a textului sacru însuşi, şi ea, oferă multiple motive de scepticism: istoria mişcării creştine de la începuturi, istoria canonului biblic, a sinoadelor şi a scrierilor apocrife, dovezile istorice care sprijină poziţia hermeneuticii moderne asupra anumitor pasaje biblice introduse sau modificate de-a lungul timpului.”
Da e foarte copy+paste am considerat ca niste lucruri de baza sunt mai bine explicate decat as putea-o face eu vreodata.
Reclame

38 de răspunsuri »

 1. As dori sa adaugi, la lista ta:
  0. Oameni ilogici, care incita la ura si violenta impotriva religiilor.
  Sa zicem ca ai putea explica cat de cat rezonabil ce sunt ateii si de ce exista acestia. Dar imi poti explica ce este cu caracterul asta opulent? De ce trebuie ateistii sa isi lipeasca pe frunte convingerile (a)religioase si sa le fluture in ochii tuturor?
  Nu poti sa iti tii credintele aceasa? De ce trebuie sa existe atatea bloguri scrise de ateisti, de parca ar fi ei marii scriitori sau jurnalisti?! De ce trebuie sa existe atata ura, atata violenta si atatea incitari la ura si violenta?!
  P.S. Daca nu ar fi fost fenomenul de mai sus, nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa ma apuc sa scriu si sa injur ateistii. De fapt, la inceputurile blogului meu scriam sensibil pe alte teme, iar, daca abordam religia, criticam Biserica si ignoranta credinciosilor.

 2. da’ crestinii de ce fac acelasi lucru si nu isi tin credintele acasa?
  acum intrebarea cine a fost primul:blogul ateu sau blogul crestin?

 3. Nu stiu daca a fost mai intai – blogul crestin sau blogul ateu.
  Presupun ca tu crezi ca a fost mai intai blogul crestin…?!
  Dar blogurile crestine majoritatea nici acum nu se preocupa de propaganda anti-ateista, ci pur si simplu de religia in sine.
  Insa, prin definitie, blogurile ateiste discuta impotriva religiei. Remarcam cu simpatie ca blogul tau, desi ateist, contine poezii:)
  Nu zic ca ateistii nu ar avea dreptul sa se manifeste public, dar o pot face ca toti ceilalti oameni, fara sa atace religia. Insa blogurile ateiste in proportie de aproape 100% contin in proportie de aproape 100% articole pline de ura, violenta si incitare la ura si violenta impotriva religiei.

 4. pai mi scusi dar ateismul presupune negarea existentei zeilor…despre ce ai vrea sa se vorbeasca despre moda de la Paris?despre vremea in Uganda?
  eu articole pline de ura sincer nu vazusi doar combaterea unor argumente.pana nu vad articole in care se cere fugarirea crestinilor cu coase si torte nu pot sa iau drept valabil faptul ca100% dintre articole sunt pline de ura

 5. Pai imi explici daca ateismul este o CREDINTA IN INEXISTENTA cuiva sau pur si simplu lipsa credintei. Daca optezi pentru prima varianta, atunci ai tot dreptul ca credinta ta sa o dezbati. Dar trebuie sa recunosti ca este vorba de o credinta, nu sa joci jocul duplicitar: eu nu cred ca nu exista, doar nu cred ca exista, deci discutam despre faptul ca nu exista. In plus, trebuie sa ai in vedere si ca credintele incearca in general sa mentina o toleranta reciproca. Insa credinta ateista nu vad cum poate manifesta toleranta fata de orice alta credinta, de vreme ce, prin definitie, le neaga complet pe toate.
  Totusi, tu zici ca nu ai credinta in inexistenta cuiva, ci pur si simplu nu ai credinta in existenta cuiva. Dar toate discutiile au loc pe tema „inexistentei cuiva” nu pe tema „lipsei tale de credinta in existenta cuiva”.
  Articole pline de ura, hm…sa vedem: “asta am putea spune toti despre toti.” – “toti suferiti de misticism si vedeti diavolul si in hartia igienica”, “Nu v-ati duce voi toti de manuta in munti, ignoranti ce sunteti ca in loc sa puneti mana pe o carte”… si am citit doar 1 post!
  Poate nu sunt pline de ura ca ale altora care fugaresc crestinii cu coase, dar tot contin ura sau macar disconsiderare.

 6. oaaaa stai asa pai citeste tu tot ce-am scris si ai sa vezi de ce cuvintele alea.
  si ca sa te luminez referitor la postul ala: a fost o reactie la ce un comentariu al unui individ care vroia sa se desparta de nevasta-sa pt ca nu vroia sa plece cu el in munti si pt ca femeia vroia sa isi vaccineze copii anti-poliomelita.pai pt individul ala de zece ori as mai scrie
  toleranta intre religii ma faci sa rad.
  si cum adica ateii nu sunt toleranti cand traiesc inconjurati de crestini inclusiv familii,prieteni etc…este doar o ideologie nu cred ca isi face cineva un scop din a convinge pe ala de langa de faptul ca ceea ce crede el este corect si adevarat

 7. hm…oricine trebuie sa aiba reticente, dpdv medical, impotriva a 1000 de vaccinari „preventive”. Acum sunt de parere ca educatia in spiritul sanatatii este mult mai pretioasa decat vaccinarea. Daca te increzi in vaccinare, nu o sa le mai oferi copiilor educatia necesara pentru sanatate?
  asa…dar poti gasi o gramada de nebuni printre crestini, asa cum poti gasi nebuni si printre ateisti (aia pe care ii injur eu frecvent:>)… asta te autorizeaza si iti da competenta sa critici religia respectiva?!
  „nu cred ca isi face cineva un scop din a convinge pe ala de langa de faptul ca ceea ce crede el este corect si adevarat” – atunci ce rost au toate blogurile astea si critica de pe ele?!?!

 8. Pentru ADI:

  Tu trebuie sa vi cu dovezile cand afirmi ca exista ceva, nu ateii care dau dovada doar de un skepticism sanatos.

 9. Domnisoara D, te avertizez ca userul „Adi” este un troll care lucreaza pe multe bloguri de „necredinciosi”; e impractic sa-l bagi in seama.

 10. @dragomir: asa o fi …merci pt avertizare
  bai ma scoateti din sarite cand va aud cu scepticismul impotriva vaccinurilor…zi merci cu maica-ta n-a fost sceptica si te-a vaccinat ca am impresia ca habar nu ai ce inseamna sa suferi de o boala precum poliomelita.daca nu esti in domeniu la ce iti dai cu parerea ..polemizeaza pe ceva pe care esti sigur nu pe ce ai impresia ca stii ca iti garantez nu stii nimic pe partea asta

 11. educatia in sanatate la noi nu exista…si crede-ma nu e destul sa te speli pe maini si sa prepari termic alimentele corect.sunt atatia paraziti si microbi si virusuri care iti rezista la temperaturi extreme de aia s-au inventat aceste vaccinuri sa ne ajute dar s-au gasit desteptii cu teoriile lor conspirationiste sa viseze cu cipuri,cu draci si ce isi mai imagineaza ei noaptea.despre orice glumim,ne jucam dar pana la sanatate

 12. Ete cum se baga OB-ul…Dragomuir
  E impractic pt ateisti sa se bage in seama cu mine pt ca ei nu dispun de argumente suficient de puternice ca ale mele 🙂
  Nu pot crede ca tu promovezi scepticismul doar in anumite zone ale stiintei, pe care le desemnezi tu, conform ideologiei tale eventual.
  Acum nu o sa imi iei si dreptul sa imi dau cu parerea…ca tot vorbeam de toleranta:)
  N-am zis ca vaccinul impotriva poliomelitei ar fi bun sau rau, pentru ca, intr-adevar, n-am nicio idee despre ce este vb. Totusi, am zis ca este sanatos scepticismul general impotriva vaccinarilor… ca sa nu ajungi in fiecare an sa te vaccinezi de gripa porcina!
  Doamna D, fii amabila si raspunde la ce te-am intrebat!

 13. Uite, ateistii ar putea sa discute despre cum sa sporeasca gradul de educatie a cetatenilor tarii, nu sa stea sa critice popii care au masini!
  Nu e destul sa te speli pe maini, dar sa eviti sa bagi mana in cacat sau sa ce alimente sa mananci…parca suna mai decent.
  Adica o sa ajungi sa faci vaccin impotriva insolatiei, in loc sa iei masurile cele mai naturale si simple pentru optimizarea functionarii propriului organism?!

 14. „atunci ce rost au toate blogurile astea si critica de pe ele?!?!” sper ca asta era intrebarea…daca nu,sa ma corectezi.
  unde exista 6 miliarde de creiere capabile sa isi formeze propriile sisteme de valori,credinte etc vor exista 6 miliarde de pareri diferite
  din astea 6 miliarde s-au format de-a lungul timpului 6 religii majore(din cate tin eu minte).nici astea nu au fost de ajuns si au aparut numeroase variatii.
  oamenii au tot dreptul sa isi exprime propria parere indiferent daca sunt de acord cu mine sau nu.
  blog ul e un simplu mod de exprimare,eficient pentru ca nu este costisitor si are acces la el un mare nr. de oameni.
  nu inteleg de unde problema ta.mie mi se pare extraordinar ca exista o asemenea varietate de conceptii asa avem cu totii de invatat unii de la altii.
  la fel de bine cum tu vezi ateii si blogurile lor idioate,asa poa’ sa vina budistul si sa ne faca pe amandoi idioti.
  dar problema nu tine de cine e idiot sau nu.important la urma urmei este sa crezi in ceea ce te face pe tine sa te simti impacat cu propri persoana.pt tine este Dumnezeu pt altul este Buddha,Iehova,Zeus,extraterestrii,stiinta si exemplele pot continua la nesfarsit.
  de ce consideri credinta altuia o critica personala a credintei tale?eu zic ca e loc pt toata lumea si sutele de zeitati care vin odata cu ea

 15. tu faci in primul rand o foarte mare confuziei.pt ceea ce este banal,benign si netransmisibil nu sunt vaccinuri,de fapt nici nu sunt prea multe vaccinuri pe lumea asta
  n-ai sa vezi vaccin pt o raceal,laringita pt ca in primul rand nu se pot face fiind simple infectii si nu cu cauze transmise de agenti patogeni.
  un alt motiv…majoritatea vaccinurilor se fac in copilarie.de ce?pt ca sistemul imun al copiilului nu este dezvoltat,nu are experienta si poate contracta boli foarte periculoase la acea varsta.plus ca nu ia cum sa ii faci unui copil de varsta mica educatie pt sanatate ala baga tot in gura si pune mana pe orice..oricat de precaut esti tu ca parinte.se duce afara si mananca pamant.de ce sa nu eviti ceva ce poate fi evitat foarte usor?
  ai idee cati morti ar fi daca nu ar exista vaccinul anti-tetanos?si aici nu mai tine de educatie pt sanatate 😉 sau anti-rabie,hepatite?

 16. Care 6 religii majore?? Sunt doar 4!
  Budistul o sa respecte credintele tuturor oamenilor:) Tu ai o parere foarte neechilibrata si defecta despre religie in general!
  „Buddha,Iehova,Zeus,extraterestrii” – uite, asta e o problema foarte serioasa. Daca ateistii ar depune minimum de efort sa citeasca si ei o carte, sa inteleaga despre ce e vorba in legatura cu religia, cu religiile lumii, cu Dumnezeu, atunci:
  1. nu ar mai exista atei
  2. nu mai conteaza:)
  Pune-te in locul meu – sa auzi prostia asta din gurile a 100 de ateisti…cum ai reactiona?! Probabil similar cu a auzi 100 de oameni care zic ca daca ne tragem din cimpanzei, atunci de ce mai traiesc cimpanzei?
  Tu faci critica superficiala, fara sa intelegi ceea ce critici.
  Nu exista „fiecare cu credinta lui”. Credinta este un fenomen universal, pe care fiecare om il traieste cum intelege el mai bine (ar fi de dorit).
  Acum tu vii si spui ca credinta este o prostie, tu nu crezi in nimic. Eu inteleg si manifest consideratie fata de credintele altora.

 17. si cred ca ai vrut sa spui ca oamenii ar trebui sa discute despre cum sa ridice gradul de educatie a tarii.ma indoiesc ca sta in mana ateilor treaba asta.

 18. am vorbit de credinta nu de religie ceea ce este foooarte diferit.
  daca faci parte din aceeasi religie nu inseamna ca impartasesti strict aceeasi credinta cu toti oamenii din acea religie.
  vezi ca eu aici vorbesc din punct de vedere uman a ceea ce chiar se intampla in lumea asta nu despre fantasme,despre cum ar trebui sa fie sau cum vor unii sa fie.
  si nu manifesti nici un fel de consideratie pt credintele altora,poate e o dorinta de a ta dar nu si un fapt real.
  mai usor cu trimisul la carti parerea mea.pt ca tu spre exemplu te bagi in multe discutii pe care nu le poti aprofunda 😉

 19. Nu e problema ca sta in mana ateilor chiar sa se ridice nivelul de educatie, dar sta in puterea ateilor sa discute despre asta, deoarece critica obsesiva la adresa religiei nu creste nivelul de educatie al nimanui, ci creste nivelul de informatie si cantitatea de ura si violenta!
  Nu sunt chiar ateu in ceea priveste medicina. Evident ca te vaccinezi impotriva infectiilor virale, nu o sa te vaccinezi impotriva miopiei sau a lipsei de calciu.
  Dar… imi pare medicina asa…plafonata. Oare nu se poate mai elegant sa se elimine virusii? E pur barbar sa injectezi pe toata lumea. Sau, hai sa zic, in prima faza e necesar… dar apoi, daca nu mai exista virusurile respective, pentru ca nu s-au mai inmultit, pentru ca s-a vaccinat toata lumea 100 de ani… atunci ce rost mai are sa faca toata lumea vaccinuri, daca riscul de imbolnavire practic nu mai este prezent?!
  Nu stiu daca sunt chiar foarte putine vaccinuri…ala cu colul uterin ce e?
  Hm….cred ca mai bine nu mai lasi deloc copiii pe afara, e plin de caini, poluare, violenta, decat sa le faci 10 vaccinuri doar sa nu se zgarie sau sa nu manance pamant!

 20. Lasa cartile de medicina… e vorba de pregatirea multilaterala… interdisciplinara:)
  Atunci, daca te deranjeaza ceea ce se petrece „dpdv uman”, atunci ce ai cu credinta la modul teoretic? Ce e cu speculatiile despre Dumnezeu?
  Ai putea, foarte elegant, sa scrii ca este aberant sa tot aprinzi lumanari, sa pupi icoane, sa faci pelerinaj la moaste sau pomana pentru mort. Poti sa incurajezi ca orele de religie sa fie imbogatite cu elemente de sociologia si istoria religiilor, cu prezentarea diferitelor religii mondiale etc. Poftim, sa nu zici ca nu ti-am oferit suficiente sugestii despre care ar putea sa scrie ateistii pe blogurile lor:)

 21. fuck acu’ tre sa iti explic si de ce se injecteaza : pt ca e cea mai buna metoda ca sistemul imun sa isi formeze memorie imunitara.pt ca virusii aia vii,omorati,atenuati daca : s-ar introduce intravenos ar fi distrusi foarte rapid,oral la fel … de asta se fac intramuscular sau intradermic sau subcutan depinde de problema.alifie nu s-a inventat inca.medicina nu e placuta trist e invaziva dar asta e viata.
  si care e virusul ala de a disparut de 100 de ani si oamenii inca se vaccineaza?si da sunt foarte putine vaccinuri vrei sa ti le si enumar?
  sigur tine-ti tu copii in casa de asta au devenit obezi,antisociali,cu probleme de adaptare si relationare.

 22. Pai stai putin ca am si scris am si spus de nenumarate ori treaba aia cu lumanari,popi,moaste etc.
  Si am impresia ca vorbim impreuna dar ne intelegem separat.Cu conceptul de Dumnezeu sau credinta n-am absolut nimicSunt oameni care au nevoie sa creada in asa ceva.Foarte bine,bravo lor.Eu am ceva cu modul in care acest concept este zugravit de catre Biserica,Biblie si de modul in care este folosit.
  Eu ,la modul total ipotetic vorbind,daca as fi Dumnezeu mie mi-ar fi rusine cu modul in care personajele astea sau jucat cu imaginea mea si de modul in care multi vor sa arate ca, cred in mine.
  Pentru ca sa fim seriosi ateei au aparut ca o reactie la gogoritele vandute de prea sfintii,prea maritii.
  Si sa nu ma iei cu Biblia ca si aia tot de oameni e scrisa si initial cu totul altul a fost scopul ei.Chiar daca a fost scrisa cu cele mai bune intentii nu o face infailibila.

 23. Ai putea sa le enumeri…daca sunt putine:)
  On 20 August 1994 the Americas were certified as polio-free.
  Europe was polio-free on June 21, 2002
  http://en.wikipedia.org/wiki/Poliomyelitis_eradication
  Eu n-am copii, dar mi se pare responsabil din partea parintilor sa puna in balanta gradul de interactiune a acestora cu mediul, precum si sa modereze interactiunea cu societatea!
  Inteleg ca daca ai trai intr-o tara civilizata, cu igiena stradala si lipsita de poluare, atunci e beneficial sa se joace copiii in curte. Dar cum in Romania ii musca cainii, le dau alti copii cu piatra in cap, sa nu mai zic ca dau masinile peste ei, daca esapamentul si noxele inhalate nu sutn suficient… doar pentru beneficiul de a se juca cu mingea pe ciment.
  Aia sunt obezi din cauza ignorantei parintilor si a televiziunii! Probleme de adaptare are toata lumea:))

 24. „am si scris am si spus de nenumarate ori treaba aia” – si ce daca? mai scrie! poate macar le intra la cap si celorlalti ateisti despre ce trebuie sa scrie, daca nu le intra in cap credinciosilor ignoranti:)
  Aha! Deci ateistii n-au aparut ca vreun curent intelectual luminat, ci tot din randurile pulimii ignorante:)
  Si mie mi-e jena ca am colegi, parinti… de convingeri si practici bigote:)
  „Sunt oameni care au nevoie sa creada in asa ceva.” – iarasi o intelegere ultrasuperficiala a religiei (sau a credintei, daca vrei). In acest sens, iti recomand articolul pe care l-am scris despre Einstein si religie!
  http://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/05/07/einstein-si-religia/
  Eu am uneori senzatia ca am scris tot ceea ce se putea scrie…daca doar ateistii ar fi citit….atunci nu ar mai exista ateisti (ce lume frumoasa!):))

 25. O daaa nu stiu de care Europa se vorbeste acolo dar te invit sa faci o vizita prin spitalele de copii si sa-mi zici atunci daca noi suntem „polio-free”.Europa aproape a eradicat si TBC-ul considerata boala saraciei.Ia da-ti cu parerea la noi mai este TBC?Da,si suntem printre primele tari la nr.de bolnavi.Ar trebui scos vaccinul anti-tuberculoza,pt ca na in Europa nu mai prezinta o problema.
  iti enumar si vaccinurile,precizez ca nu toate se fac in copilarie,si aici sunt enumerate si cateva pt boli mai exotice care nu se fac la noi :
  TBC,Polio,Tetanos,Difeterie,Tuse convulsiva, Rujeola, Hepatita, Rubeola, Parotidita,Gripa,Adenoviroze,Infectii cu pneumococ,Febra tifoida,Dizenterie,Holera,Infectii cu rotavirusuri, Rabie, Antrax, Pesta,Tifos,Meningita,Encefalita,Febra galbena.
  Ia zi tu dintre astea care crezi case fac in copilarie.Keep in mind ca multedintre cele enumerate nu se fac la noi in tara decat in cazuri de necesita sau cand e vorba sa calatorest in tari in care exista aceste boli.

 26. Dar ce crezi ca sunt vre-un disc stricat?Care are nevoie de informatie sa o caute.
  Ateism a existat de cand exista si omul,a dobandit o extindere in epoca luminilor.Asta nu inseamna ca ateii sunt sau au fost numai genii.
  Pulime ignoranta a fost majoritatea globului in niste vremuri in care Biserica condamna s impiedica educarea norodului :)..ca sa vezi chestie.
  Ma tot bati la cap cu religia,nu imi pasa de religie…nici nu prea am pomenit de ea.Am facut destula psihologie ca sa stiu ce mananc cand spun ca „unii oameni au nevoie sa creada”,nu supraestima religia…chiar daca nu ar fi existat vreo data conceptul de religie „credinta” in ceva,orice,forte supranaturale ar fi existat,tocmai din dorinta omului de a avea raspuns la ce se intampla in jurul lui.Ca doar asa au aparut zeii care mai apoi au fost adunati in unul singur,sau nu..dupa caz

 27. Deci copiii de la cateva luni pana la cativa ani fac toate vaccinurile alea?!?!?!?? Eu cred ca am facut mult mai putine, deoarece am avut rubeola cand eram mic si rujeola cand eram mare.
  In alta ordine de idei, s-a investigat de ce nu au fost eradicate aceste boli (TBC, polio) in Romania? Banuiesc ca vaccinarea e obligatorie demult…care e faza?!
  Nu mi-ai zis ce e cu cancerul de col uterin!
  Desigur, cele exotice banuiesc ca sunt difeterie, febra tifoida, Dizenterie,Holera,Febra galbena. Dar cine e tampit sa isi duca copilul de 1 an in Africa????
  Daca, spre exemplu, eu am facut rubeo si rujeo, atunci ce rost are sa vaccinezi pe toata lumea? In mod evident, nu am murit…

 28. „Ateism a existat de cand exista si omul” – asta nu poate fi demonstrat.
  Daca ai facut prea multa psihologie, inseamna ca tu supraestimezi psihologica.
  In alta ordine de idei, cred ca psihologia este cea mai proasta stiinta… desigur, dupa cele pe care, cu alta ocazie, le denumesc cacatologie: paleontologie, geologie, astronomie din-aia care se ocupa cu botezatul stelelor, zoologia evolutionista sau care studiaza specii disparute etc.
  “unii oameni au nevoie sa creada” – however, asta este o categorie de credinciosi, dar nu reprezinta „religia” (sau credinta)
  „religia” este efortul multimilenar al oamenilor civilizati de a intelege pe Dumnezeu! desigur, cand oamenii erau mai putin civilizati, erau si mai incapabili sa inteleaga, fapt care explica evolutia de la politeism (religie naturalist-mitologica) la monoteism (religie intelectuala).

 29. vai mamaaaa….abia ce spusei ca nu se fac toate…vaccinurile se fac de la nastere pana la 14 ani.normal ca ai facut mai putine.un copil este vaccinat in jur de 18 ori in perioada asta de multe ori cu acelasi vaccin pt a deveni imun la o anumita boala.
  nu tre sa duci copilu de 1 an in Africa…du-te tu nevaccinat impotriva malariei,holerei si vezi daca te pricopsesti cu bunatati.
  nu,tu n-ai murit pt ca ai avut un corp puternic capabil sa invinga boala.dar nu este univesal valabil sunt copii care se nasc cu defciente de sistem imun.si nu e neaparat sa mori pot ramane si sechele.
  n-am ce sa-ti spun despre cancerul de col,este mult prea nou ca sa se stabileasca eficacitatea.dar daca se va dovedi functional e un lucru extraordinar.si se poate face vaccin pt ca este produs de un virus.mai mult nu pot sa-mi dau cu parerea nu putem decat sa asteptam rezultatele.

 30. @Domnisoara D: Întăresc și eu avertizarea referitoare la Adrian Arvunescu. Eu am fost nevoit să moderez blogul din cauza lui și este singurul la care i-am spus că nu mai îi accept comentariile.

  Ca o mostră a lipsei lui de civilizație, în discuția despre Pro-Alegere, din cauză că este un troll fanatic și creștin nu consideră că femeile ar trebui să aibă dreptul la avort în nici o situație. alsta10, care înțeleg e chiar um medic ginecolog, a explicat clar (deși puțin inflamat) situațiile în care avortul este singura procedură medicală posibilă, iar Adi o vrea și pe asta eliminată.

  Câteva replici din discuția de aici:
  http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/04/pro-vita-femeile-avorturile-si-copiii.html

  Adi:
  In plus, „scursuri umane” ceea ce numesti tu este totusi la fel de om, chiar mai om decat o mama care isi ucide progenitura.
  Da, repet: femeile violate (care recurg la avort) sunt mai scursuri umane decat violatorii.

  Eu:
  Marș! Tipic creștinilor, dau vina pe victime. Dacă scursura aia de violator n-ar fi făcut ce a făcut, nici femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort.

  Adi:
  Nu vad ce om rational ar putea spune „femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort” – cum poate fi o femeie fortata? Nicidecum, este o decizie perfect libera pe care o ia. Cine poate sa forteze o persoana libera?

  alsta10:
  Mai, cum naiba am ratat pana acu asta.
  Boule care sustii interzicerea avorturilor – ca medic ginecolog si femeie imi permit sa spun asta – dobitoc cretin si infatuat, ai cumva idee cate femei au murit in vremea lui ceasca datorita legii tembele?
  Si ca obstetrician iti mai spun un lucru – viata mamei si sanatatea ei primeaza – de ex daca ai o sarcina 26 saptsi placenta praevia si incepe sa sagereze fara ca poti controla hemoragia – pai scoti copilul imediat, fara ezitare, chir daca nu are sanse. Viata mamei e mai importanta. Numai niste crestinoizi tembeli pot pune semnul egal intre un om si o aglomerare de celule.

  Adi:
  alsta, ca medic ginecolog si, in special, ca femeie, te-as invita foarte cu caldura sa imi sugi pula.
  dar imi este prea sila, deoarece esti atat de proasta si hidoasa. desigur, sila nu este un motiv religios de a intretine relatii sexuale cu alte persoane.
  dar m-as defeca cu maxima compasiune in gura dumneata, si asa spurcata si plina de sloboz.

  Sper că este clar.

 31. @Zergu spune:
  „, din cauză că este(Adi) un troll fanatic și creștin nu consideră că femeile…”

  =>AdrianArvunescu NU este in nici un caz crestin (cel putin deocamdata)
  e doar un ateu „antiateu” ,adica s-a suparat pe atei ca nu se mai joaca cu el si cauta motive de cearta sa le demonstreze ca l-au subestimat ,si ca el e de fapt foarte destept si ei ,ateii,s-au pus cu cine nu trebuie …am purtat un dialog cu el si nu are habar de crestinism,cunoaste cam tot la fel cat cunoaste si un ateu ,adica 0 .

 32. Nici o problemă, și scuze că am postat obscenități la tine pe blog, dar cred că nu aveam cum să ilustrez altfel, și, în plus, nici nu-s eu autorul obscenităților.

 33. Pingback: Tweets that mention Bre,ce este ateii? « Domnisoara D. -- Topsy.com

 34. nu-i nici o problema de altfel genul asta de limbaj l-a folosit si in primul comentariu lasat pe blogul meu pe care insa am ales sa nu il public.
  fiecare se exprima in functie de cat il duce capul.si folosirea limbajului vulgar nu este decat o incercare de apararea prin atacarea interlocutorului.
  dar cum blogurile noastre sunt publice trebuie sa ne asumam riscul si de a ni se „umple frigiderele cu carne” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s