„Normalii”

Standard

images6

In urma unui articol scris acum cateva zile,aparent cineva s-a simtit foarte jignit si a scris un contra-articol din care mai,mai ca ies o rasista,fascista o insensibila la sentimentele unor grupuri minoritare.

Ok,nu-i problema dar se pare ca treaba a pornit de la faptul ca majoritatii,sau a „normalilor”,nu ii sunt adresate jigniri.

Hai sa vedem daca aceasta categorie a „normalilor chiar exista.

Eu am impresia ca nimeni nu poate fi considerat „normal” a,daca e sa ne limitam la culoare treaba se imparte in :albi,negri,galbeni.Buuuun…cica domle’ e jignitor sa spui unui om de culoare ca este negru pentru ca este minoritar.Pai bine daca negrilor(fata de care nu am nici un resentiment sau mai stiu eu ce pentru mine este o culoare nu un cuvant degradant) trebuie sa le spunem afro-americani, albilor cum le mai spunem?Le spunem europeni…dar bine daca le spunem europeni,cei care se afla in America,Asia,Africa nu se simt jigniti?Pentru ca ei nu sunt europeni sunt din alte colturi ale planetei.Si daca negrilor le spunem afro-americani, celor care sunt din Europa tot asa le spunem ?Ei nu au dreptul sa fie numiti in concordanta cu provenienta?Imi urmariti logica?:)

Faptul ca oamenii sunt incadrati in diferite stereotipuri,sau categorii sociale nu cred ca este o jignire,bine acum depinde si de modul in care percepe fiecare lucrul asta.Pentru ca ce il jigneste pe unul s-ar putea ca pe celalalt sa il lase rece.

Aparent in aritcolul domnului enervant(asa se numeste nu il incadrez eu intr-o categorie :))treburile sunt impartite in mai multe categorii,sa le analizam si pe astea.

La el albii heterosexuali sunt „normalii” bine hai sa o luam pe asta ca normalitate si ca toti albii heterosexuali sunt frati de cruce.Pai la o scala mai larga oamenii din Franta sau Germania refuza sa vorbeasca limba engleza,deci intr-un fel toti vorbitorii de engleza ar trebui sa se simta jigniti pentru ca nu sunt la acelasi nivel cu cei din aceste tari.La un alt nivel,albii din Romania sau din Europa de Est sunt considerati inferiori de cei din Europa de Vest pentru ca provin din tari sarace si nu demult multi credeau ca romanii traiesc in bananier.Sa intram in Romania:

-moldovenii sunt considerati de restul betivi si lenesi

-oltenii sunt considerati prosti

-ardelenii sunt considerati inceti sau cateodata chiar maghiari

Du-te la Bucuresti spune ca esti moldovean ca ala esti!

Trecem la alte nivele mai superficiale?Manelistii sunt considerati o masa de prosti,bogatii trebuie sa fie destepti daca au bani,saracii in consecinta prosti si tooooot asa.Homosexualii sunt persecutati de heterosexuali,heterosexualii sunt persecutati de homosexuali pentru ca aparent nu au aceleasi drepturi,bisexualii de ambele grupuri pentru ca nu se hotarasc.

As vrea in toata treaba de mai sus sa gasiti „normalii”!

Daca este asa fiecare in parte suntem o minoritate,deci suntem 6 miliarde de minoritati.

Lumea din jur si-o creeaza fiecare si fiecare de buna voie se lasa atins de ce considera ca il reprezinta,sau nu se lasa atins de nimic.

Nimeni nu trebuie sa fie jignit de nimeni!Dar cum asta este imposibil,alegeti ceea ce chiar conteaza pentru voi nu ce cred altii ca va reprezinta!

5 răspunsuri »

  1. 🙂 eu una sincer nu cred ca exista un tipar in care sa te incadrezi si sa poti sa afirma ca esti „normal” 🙂 .
    Notiunea de „normal” inseamna pentru fiecare persoana (indiferent ca e gay,hetero,alb etc. ) altceva..

  2. Pingback: Despre inocenţa cuvintelor « enervant.wordpress.com

  3. am inteles lumea ta se rezuma la faptul ca esti gay in chisinau…t cred…a si daca in ultima perioada esti incapabil sa scrii ceva fara sa ma citezi(sunt flatata :))…dar hai nu-mi mai citi blogul…ce scriu, nu scriu ca tu sa transpui in faptul ca e greu sa fii gay in Chisinau, ok?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s