CRIMINALI CELEBRI

Standard

Paul John KNOWLES

Adeseori se întâmplă ca numai datorită probelor aduse în instanţă să se poată pune la un loc elementele disparate ale personalităţii unui ucigaş şi să se ajungă la o evaluare raţională a motivelor sale pentru a ucide. Despre Paul John Knowles nu vom şti niciodată totul; în timpul unei tentative de evadare, a fost împuşcat mortal de un reprezentant al ordinii publice. Redăm în continuare amănuntele care se cunosc.
După o copilărie începută sub proaste auspicii petrecută în cea mai mare parte prin orfelinate, atracţia pe care tânărul Knowles o simţea faţă de micile tâlhării s-a transformat în delicventă juvenilă, ducând la condamnări la închisoare de tot felul, de la jaf la mai multe crime.
Pe data de 26 iulie 1974, la numai două luni de la eliberarea sa din penitenciarul Railford, statul Florida, Knowles a dat prima lovitură ; prima victimă a fost profe­soara Alice Curtis, în vârstă de şaizeci si cinci de ani, ucisă în cursul unui jaf. Acest incident a fost urmat de suprimarea a două tinere surori, Lillian şi Mylette Anderson, în vârstă de unsprezece, respectiv şapte ani; mama lor era o prietenă a familiei Knowles. în cursul lunii august, Knowles şi-a adăugat la activ încă trei victime, iar în luna următoare încă cinci. Ziua de 16 octombrie l-a găsit în Marlborough, statul Connecticut, unde Knowles a violat şi strangulat o femeie si pe fiica acesteia, adolescentă; trei zile mai târziu, în Woodford, statul Virginia, a împuşcat-o pe Doris Hovey cu puşca soţului ei.
La începutul lui noiembrie, Knowles se afla la Macon, statul Georgia, unde a ucis un bărbat pe care îl întâlnise într-un bar şi pe fiica acestuia. Crimele au continuat în Georgia până când, pe 8 noiembrie, a început o relaţie extraordinară cu o ziaristă englezoaică, cu numele de Sandy Fawkes, care îşi petrecea vacanţa în Statele Unite. S-au întâlnit în barul unui hotel din Atlanta; Knowles folosea numele de „Daryl Golden”.
In următoarele şase zile si nopţi, cei doi au fost aproape inseparabili, iar în tot acest timp Knowles a făcut câteva aluzii la faptul că ar fi un ucigaş în masă, flatat probabil de posibilitatea ca domnişoara Fawkes să scrie o carte despre el. „Daryl” a amintit şi faptul că înregistrase pe bandă detalii despre activităţile sale (de fapt, înregis­trase pe bandă o confesiune pe care o lăsase în păstrare avocatului său).
În ciuda începutului pasional, relaţia dintre ei s-a întrerupt, în parte pentru că Knowles a îndreptat arma împotriva noii sale prietene. Ultimele cuvinte pe care i le-a adresat au fost: „Am să fiu ucis… în cel mult un an am să fiu mort.” De fapt, acest lucru s-a întâmplat cu mult mai devreme.
După ce a mai comis încă două crime, una asupra unei patrule de poliţie a cărei maşină o furase, Knowles a fost arestat când maşina a derapat, părăsind şoseaua, în încercarea de a evita un blocaj de pe drum. După o urmărire pe jos, prin pădure, Knowles a fost capturat şi reţinut de poliţie. A doua zi, pe 17 noiembrie 1974, Paul John Knowles si-a desfăcut cătuşele si a încercat să evadeze. Pe când încerca să smulgă arma şerifului, el a fost împuşcat mortal de către un agent FBI.
Astfel s-a încheiat scurta şi zadarnica viaţă a lui Paul John Knowles, omul pe care presa îl botezase „ ucigaşul Casanova „. Se ştie că a comis optsprezece crime în patru luni – dar, după estimările sale, numărul acestora era de treizeci si cinci. Romanul „ Timp pentru a ucide ” de Sandy Fawkes a fost publicat cu trei ani mai târziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s