Fumatul tampeste!

Standard

Este oficial – fumatul tâmpeşte! După 10 ani de studiu, specialiştii francezi au dat verdictul: fumătorii de vârstă mijlocie riscă să îşi piardă memoria sau să se aleagă cu o boală psihică, de exemplu demenţa. Cobaii au fost 10.000 de funcţionari britanici, iar după un deceniu de tutun, concluzia a fost clară – fumatul a dus la dereglarea funcţiilor mintale.

Studiul a început în perioada 1985-1988, când fumătorii aveau între 35 şi 55 de ani. Specialiştii au analizat atunci starea lor de sănătate psihică.

Iar…10 ani mai târziu, grupul a fost supus unor teste. Rezultatele au fost făcute publice acum şi nu sună deloc bine. Fumătorii au arătat aptitudini mintale reduse şi reacţii întârziate. Specialiştii susţin că fumatul favorizează pierderile de memorie şi reduce capacitatea de gândire a persoanelor de vârsta a doua.

În schimb, testele au arătat o ameliorare a stilului de viaţă la cei care renunţaseră la fumat pe parcurs: a scăzut consumul de alcool, a crescut consumul de legume şi fructe, iar foştii fumători fac mai multă mişcare.

În România există aproximativ 6 milioane şi jumătate de fumători, iar peste un sfert dintre ei sunt tineri.

Treaba asta nu influenteaza insa,pe ablsolut nimeni…viciul e viciu omuletul negru isi cere drepturile asa ca nimeni nu o sa se lase de fumat oricate campanii si descoperiri ar mai face doctorii.Pentru ca si fumatul pana la urma dauneaza in masura in care corpul este predispus la asa ceva.

6 răspunsuri »

  1. E plăcut să afli că se încearcă să se combată fumatul…

    Îmi pare totuşi cam panaramă studiul, fiind realizat pe funcţionari britanici. Perioada e serioasă dar ăştia 10000 fumători… au fost comparaţi cu 10000 alţi funcţionari nefumători?
    Sau… ăştia 10000 fumători au dus o viaţă complet sănătoasă în afară de fumat?
    Sau… ăştia 10000 fumători erau şi alcoolici şi dumnezeu mai ştie ce alte vicii mai aveau?

  2. acum avand in vedere ca subiectii sunt oameni, din start studiul nu poate fi perfect in fiecare detaliu…ei au vrut sa vada daca pe termen lung exista vre-o diferenta…asta nu inseamna ca in afara de fumat oamenii duceau o viata perfecta…cum nici un om,chiar daca nu fumeaza,nu duce o viata perfecta.vicii sunt nenumarate fumatul este doar unul dintre ele

  3. Păi asta zic şi eu… dacă au făcut diferenţe între cei care pe lângă fumat mai beau sau nu, se mai drogheaza sau nu, fac sport sau nu… Ideea e că în general pe 10 ani de repetitivitate (slujba de funcţionar…) e clar că intervine degradare, dar asta nu înseamnă neapărat că e de la fumat.

  4. de afectat e clar ca afecteaza…acum cat si cum depinde de organismul fiecaruia….sunt oameni care au fumat pana la moarte fara nici un fel de inconvenient

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s