Marijuana…is bad…mmmkay?

Standard

And another fun fact ;))…(pt cunoscatori…nu va simtiti cu musca pe caciula:))..titlul este de altfel si pentru cunoscatorii de Southpark 😛

Pe langa efectele negative ale marijuanei asupra spermei, cercetatorii avertizeaza acum ca adolescentii cu predispozitie genetica la schizofrenie care consuma acest drog in mod frecvent risca sa sufere tulburari psihice de la o varsta frageda.
Folosindu-se de o tehnica avansata de rezonanta magnetica numita „diffusion tensor imaging” (DTI), cercetatorii de la Zucker Hillside Hospital din Glen Oaks, New York, au studiat creierele unor grupuri formate din adolescenti: sanatosi si care nu consumau droguri, consumatori inraiti de marijuana (in fiecare zi, timp de cel putin un an) si pacienti schizofrenici.


Spre deosebire de rezonanta magnetica standard care furnizeaza imagini statice ale structurilor cerebrale, noua metoda detecteaza si masoara miscarea moleculelor de apa din creier. Astfel, se pot descoperi anormalitati de ordin microscopic.

Manzar Ashtari, Ph.D., Sanjiv Kumra, M.D. si colegii lor au folosit metoda DTI pentru a examina un manunchi de fibre, cunoscut sub numele de ‘arcuate fasciculus’, ce face legatura dintre aria lui Broca din lobul frontal stang si aria lui Wernicke din lobul temporal stang. Investigatiile au scos la iveala ca expunerea repetata la marijuana duce la aparitia anormalitatilor pe parcursul dezvoltarii acestei cai nervoase asociate cu functii ce tin de vorbit si auz.

„Din cauza faptului ca aceasta cale nervoasa se dezvolta pe tot parcursul adolescentei, este cea mai afectata de neurotoxinele introduse in organism prin consumul de marijuana”, a explicat Dr. Ashtari.

In urma scanarilor, nu s-au descoperit modificari anormale ale cailor nervoase in cazul adolescentilor sanatosi, ci doar in cazul celor ce consumau marijuana sau erau afectati de schizofrenie.

„Aceste rezultate sugereaza ca, pe langa influentarea negativa a dezvoltarii creierului, in cazul adolescentilor consumul frecvent de marijuana poate duce la instalarea timpurie a schizofreniei”, a afirmat Sanjiv Kumra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s